med
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin



Beşiktaş Meydanı Canlı mobese

1.734 izlenme
Favorilerime Ekle
Favorilerimden Çıkar
Lütfen bekleyiniz...
Geniş Ekran Dar Ekran
hata bildir

TAKİP ET Google Haberleri

Yayın açılması için bekleyiniz. Yayın kesinti oluştuğunda lütfen sayfayı yenileyin.

Beşiktaş Meydanı Canlı mobese

Beşiktaş canlı mobese Beşiktaş Meydanı canlı mobese web kamerası şuan izlemektesiniz.
Beşiktaş Meydan, genel olarak Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş Caddesi çevresine konuşlanmıştır. Meydanda Kadıköy ve Üsküdar’a giden vapurların kalktığı Beşiktaş İskelesi ve İstanbul’un çeşitli yerlerine giden İETT otobüslerinin peronu bulunur. Meydana 2022’de M7 Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunun uzatılmasıyla metronun gelmesi beklenmektedir. İstanbul Deniz Müzesi, Beşiktaş Kültür Merkezi ve Büyük Beşiktaş Çarşısı gibi önemli mekanlar bu meydanda yer alır.
Meydan, Sinan Paşa Camii, Barbaros Anıtı ve Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi’nin içinde bulunmasıyla bir açık hava müzesi kimliği kazanmaktadır.

Beşiktaş Canlı izle

Barbaros Bulvarı

Barbaros Bulvarı, (eskiden Yıldız Yokuşu veya Yıldız Yolu) İstanbul Beşiktaş’ta, Beşiktaş Meydanı’ndaki ,(Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın ölmeden evvel Beşiktaş’ta kendisi için Mimar Sinan’a yaptırdığı türbenin bulunduğu mıntıka.) Anayol kavşağından başlayarak Yıldız’dan geçip Zincirlikuyu’ya kadar, oldukça dik bir meyille ve düz bir hat olarak çıkan geniş cadde.

Bugün İstanbul’un en önemli arterlerinden biri olan Barbaros Bulvarı’nın yapımına 1957 yılında, Adnan Menderes döneminde İstanbul imar faaliyetleri çerçevesinde başlanmıştır. 1956-1958 istimlâkleri sırasında Beşiktaş Meydanı ve çevresi oldukça büyük bir değişim göstererek sahilyolu genişletilmiş ve buna paralel olarak, meydandan Zincirlikuyu’ya doğru oldukça sert bir eğime sahip olan Barbaros Bulvarı açılmıştır. 1958’de açılan Barbaros Bulvarı’nın ilk zamanlarda halk arasında Yıldız Yolu olarak da biliniyordu. Kentin çeşitli yönlerden gelerek Beşiktaş’ta düğümlenen trafiğini Zincirlikuyu ve Büyükdere Caddesi’ne bağlayan yol, daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne de bağlanarak Avrupa-Anadolu ulaşımında da ana kavşaklardan biri olmuştur.

1960’lı yıllara kadar iki yanında pek az bina bulunan, yer yer dutlukların, çayırların, küçük bahçeler içinde seyrek ve mütevazı evlerin arasından geçen bulvarın iki yanı, 1960’lardan sonra çok hızlı bir yapılaşma sürecine girmiştir.

Barbaros Bulvarı’nın deniz seviyesinden yüksekliği başlangıcında 1,5 m iken Zincirlikuyu’da 135 m’ye ulaşır.[1] Beşiktaş Meydanı’ndan Balmumcu’ya kadarki 1,5 km’lik bölümünün genişliği 50 m, eğimi % 8’dir, Balmumcu’dan Zincirlikuyu’ya kadar, yine gidiş ve geliş olarak ayrılan 30 m genişliğindeki bölümde eğim % 2-3’tür.

Beşiktaş İskelesi

Beşiktaş İskelesi, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Beşiktaş’ın doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Üsküdar, Küçüksu ve Rumelikavağı’na giden seferler düzenlenir.

İstanbul Deniz Müzesi

İstanbul Deniz Müzesi, Türkiye’nin denizcilik alanında en büyük müzesidir, içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biridir. Koleksiyonunda yaklaşık 20.000 adet eser bulunmaktadır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olan İstanbul Deniz Müzesi Türkiye’de kurulan ilk askeri müzedir.

İstanbul Deniz Müzesi; 1897 yılında, dönemin Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa’nın emirleri, Miralay (Albay) Hikmet Bey ve Yüzbaşı Süleyman Nutku’nin büyük gayret ve çabaları sonucu Tersane-i Amire’de (Osmanlı Devlet Tersanesi Kasımpaşa, İstanbul’da) küçük bir binada “Müze ve Kütüphane İdaresi” İsmi ile kurulmuştur

Önceleri düzenlemesi yapılmamış, müze deposu olarak sergiye açılmıştır. 1914 yılında Bahriye Nazırı olan Cemal Paşa, denizciliğin tüm kollarında olduğu gibi müzede de reform yapmış ve müdürlüğe Deniz Yüzbaşı Ressam Ali Sami Boyar’ı getirerek, bilimsel anlamda yeniden düzenlenmesine olanak sağlamıştır. Boyar, Türk gemilerinin tam ve yarım modellerinin yapılması için “gemi model atelyesi” ve mankenlerin yapıldığı “mulaj-manken atelyesi”ni kurarak, müzeciliğin geliştirilmesine ve bugünkü halini almasına temel oluşturmuştur.

II. Dünya Savaşı ‘nın başlamasıyla, eserler korunma amacıyla Anadolu’ya nakledilmiştir. Savaş sonunda 1946 yılında müzenin tekrar İstanbul’a taşınmasına karar verilmiş ve müze o günün koşullarında en uygun yer olan Dolmabahçe Camii Külliyesi’ne taşınmış, yeni müze müdürü Haluk Şehsyvaroğlu idaresinde iki yıllık bir çalışmadan sonra 27 Eylül 1948 yılında ziyarete açılmıştır. 1961 yılında müze Beşiktaş İskele Meydanı’nda Türk Amirali Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın anıtı ve türbesi yanında, bugünkü bulunduğu yere taşınmıştır.

Ana sergi binası 3 katlı olup, 1500 m² lik alana sahiptir. Binada bulunan 4 büyük salon ve 17 oda sergileme alanı olarak kullanılmış ve salonlara rüzgâr yönlerinin isimleri verilmiştir. Müzede, saltanat kayıkları, bahriyeli kıyafetleri, el yazmaları, gemi modelleri,sancaklar,haritalar ve portolanlar, tablolar, tuğralar ve armalar, kadırgalar, seyir aletleri, gemi baş figürleri ile silahlar sergilenmektedir.Giriş bölümde ise küçük yaş gruplarının eğitici oyun alanı ve hediyelik eşya bölümü vardır.

Restorasyonu tamamlanan müze, 4 Ekim 2013 tarihinde tekrar ziyarete açılmıştır.

Kaynak: uym.ibb.gov.tr